Onderwijsontwerp en E-Learning binnen FHML

Een blog van de taakgroep Onderwijsontwerp en E-Learning FHML, Maastricht University

Maand: februari 2016

  • MOOC over Blended Learning op FutureLearn en MOOC Café bij SURF

    bron: SURF De MOOC ‘Blended Learning Essentials: Getting Started’ op FutureLearn is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de ins & outs van blended learning. Wat verstaan we onder blended learning? Wat zijn de voordelen? Welke leeromgevingen, tools en (open) leermaterialen zijn beschikbaar? En hoe ontwerpt u blended onderwijs? De MOOC loopt van…

  • Opnemen van colleges

    Opnemen van colleges

    In collegejaar 2015-2016 wordt een pilot gedraaid met het opnemen van colleges. De colleges van het blok ‘Gezondheid, voeding en beweging’ in het nieuw ontwikkelde gezondheidswetenschappen curriculum zullen worden opgenomen wanneer zij plaatsvinden in de Maastrichtzaal. Deze grootste collegezaal op de Randwyck locatie is tijdens de verbouwing van augustus voorzien van zowel een camera als…

  • Keitsitats?

    Keitsitats?

    Nee, dat is niet waar het bij “Flipping the Classroom’ om draait. Wat we wél gedaan hebben binnen statistiek (lees de titel nog maar eens), is het ‘flippen’ van de onderwijsactiviteiten. Gedurende het herontwikkelde EPH blok “Introduction to statistical methods for data analysis” is bewust gekozen voor het gebruik van minder face-to-face colleges, en meer…

  • Blackboard Collaborate voor bachelorstudenten gezondheidswetenschappen:  Adoptie van een patiëntenorganisatie

    Blackboard Collaborate voor bachelorstudenten gezondheidswetenschappen: Adoptie van een patiëntenorganisatie

    Patiënten worden door de overheid en door andere stakeholders in de zorg steeds meer gezien als een belangrijke partij in de gezondheidszorg. De rol en betekenis van patiëntenorganisaties in de gezondheidszorg in Nederland komen in dit project (8 weken) aan bod. Circa vier studenten vormen een projectteam dat een opdracht uitvoert. Aan elk projectteam wordt…

  • Geneeskundestudenten goed voorbereid naar verre landen: Blackboard in een blended learning module

    Geneeskundestudenten (op master niveau) kunnen in hun 1-ste, 2-de of 3-de studiejaar coschappen lopen in het buitenland. Een coschap in een niet-westers land behoeft een andere voorbereiding dan een coschap in een buurland van Nederland. De module focust niet alleen op lokaal veel voorkomende ziekten maar ook op persoonlijke voorbereiding, zoals inzicht in veiligheid en…